vineri, 3 februarie 2012

Pere în sos de vin roşu

Am văzut reţeta asta cu ceva vreme în urmă şi mi s-a părut a fi dificil de executat şi rafinată cum numai în restaurantele de fiţe găsesti. Dar de vreo două săptămâni, o tot văd pe la diverse televiziuni, de la noi sau de la alţii, aşa încât mi-am zis că trebuie s-o execut şi eu, chiar dacă soţului meu nu-i plac astfel de combinaţii.  Nu-i plac, dar ştiţi ce a zis după ce a mâncat? Îmi mai dai? Şi a mai primit. Dar culmea a fost azi dimineaţă  când i-am pus pachet pentru muncă. I-am spus că i-am pus desert iar el a întrebat dacă i-am pus pară cu vin. A fost dezamăgit că a primit tort. Dar gata cu poveştile, la treabă acum, reţeta.



INGREDIENTE

  • 1 sticlă de vin roşu demidulce
  • 4 pere
  • apa
  • 1 lămâie
  • 150 gr zahăr
  • coajă de portocală
  • cuişoare
  • amidon alimentar
  • frişcă

MOD DE PREPARARE

Mai întâi, deschidem sticla de vin şi ne punem un pahar din care tot gustăm pe tot parcursul preparării reţetei.


Am curăţat perele de coajă şi le-am scufundat în apă amestecată cu sucul de lămâie. Am văzut pe TLC că asta le ajută să capete o culoare uniformă pe timpul fierberii.


Cât au stat perele în apă, am curăţat o portocală de ceva coajă, am pregătit zahărul şi cuişoarele.


Am pus apoi perele într-o oală, am adăugat vinul, zahărul şi cuişoarele şi am fiert la foc potrivit, 15 minute, apoi le-am scos din vin şi le-am lăsat la scurs.





Din 300 ml vin, vreo 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de amidon am făcut sos.






Frişca am bătut-o spumă, iar restul este imaginaţie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu