INGREDIENTE
Cremă de vişine
- 250 gr vişine
- 250 gr iaurt simplu gras
- 250 ml frişcă lichidă
- 15 gr gelatină
Cremă de banane
- 250 gr miez de banană
- 250 gr iaurt simplu gras
- 250 ml frişcă lichidă
- 15 gr gelatină
Jeleu de vişine
- 250 gr vişone
- 1-2 linguri zahăr
- 1 lingură amidon
Alte ingrediente
- 1 foaie blat pandişpan simplu
- 1 foaie napolitană
- pastă de zahăr cu cacao
- pastă marshmallow
Pentru jeleu am folosit jumătate de cantitate de vişine, la care am adăugat 1 lingură de amidon şi 1 lingură de zahăr şi le-am mai dat în clocot, până s-a îngroşat ca o smântână.
Pentru crema de banane, am pasat bananele tăiate felii în blender, împreună cu iaurtul.Am turnat totul într-un castron şi am adăugat gelatina preparată conform instrucţiunilor. Apoi am adăugat 250 ml frişcă bătută spumă destul de moale, altfel nu mai iese diplomat ci mousse.
Am pus folie alimentară într-un inel de tort, apoi am turnat cu lingura alternativ din cele 2 creme, în cercuri concentrice, până am ajuns aproape la partea superioară a formei. Am pus deasupra foaia de blat, am uns cu jeleul de vişine, apoi am pus foaia de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece până a doua zi. Am pus deasupra formei un disc de carton îmbrăcat în aluminiu şi am întors cu grijă forma, astfel blatul ajungând la baza tortului. Am scos inelul de tort, am netezit şi am decorat cu pastă şi cu frişcă.
Cu două zile înainte am făcut un blat mare din 7 ouă, pe care l-am tăiat în 3 felii, iar la acest tort am folosit o singură felie. Celelalte 2 le-am pus în frigider şi le-am folosit la tortul cu lămâie pentriu acasă, tot pentru Casandra.
TIPS
Dacă nu vreţi să puneţi crema în cercuri concentrice, nu este foarte importanată consistenţa cremei şi puteţi bate frişca ceva mai tare, obţinând astfel un mousse.
Foarte frumos!!
RăspundețiȘtergere