miercuri, 21 decembrie 2011

Rafaello

Una din reţetele de pe vremea când eram acasă la mama este şi aceasta, dar am pierdut-o odată cu caietul de reţete, printre multele mutări de-a lungul anilor. Acum am regăsit-o răsfoind bloguri şi mi-am zis să o mai fac odată, de dragul anilor trecuţi şi de dragul pasiunii mele pentru această cremă fină cu nucă de cocos.


INGREDIENTE 
200 gr lapte praf
200 gr unt
150 gr zahăr
200 gr nucă de cocos
100 gr migdale întregi
1 foaie de napolitană
zahăr vanilat


MOD DE PREPARARE
Se topeşte untul în cuptorul cu microunde şi se lasă puţin să se răcească. Între timp, se amestecă laptele praf cu zahărul şi 100 gr nucă de cocos, se adăugă zahărul vanilat, iar la sfârşit foaia de napoltană sfărâmată. Se frământă bine aluatul şi se pune în frigider să se întărească compoziţia. Când s-a întărit bine, se scoate din frigider şi se modelează biluţe, în interiorul cărora se pune câte o migdală. Apoi se dă prin nucă de cocos şi se pune în hârtii de bomboane. Se păstrează la frigider mai multe zile.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu