sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tort diplomat

Acest tort a pornit de la o idee simplă: vroiam să-i fac un tort de aniversare unei persoane deosebite, care se întâmplă să-mi fie prietenă. Nu ştiam care-i sunt preferinţele la prăjituri şi nici cu timpul nu stăteam prea bine, căci mă rugase o colegă să-i fac un tort de ziua ei iar colegele mă rugaseră să fac un tort pentru această colegă, pentru la birou. Aşa că am copt un blat în plus şi mi-am spus că văd eu ce cremă fac, pe parcurs, deşi mă bătea gândul unui mousse.



INGREDIENTE


BLAT
lista de ingrediente şi reţeta o găsiţi aici:
http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html

CREMĂ DE CAFEA
lista de ingrediente şi reţeta o găsiţi tot la tortul de cafea:
http://bucataria-anomisana.blogspot.com/2011/12/tort-cu-crema-de-cafea.html

CREMĂ DIPLOMAT
200 gr iaurt
200 ml frişcă lichidă
răzătură de portocală
2 kiwi
esenţă de portocale
2-3 linguri de zahăr

DECOR
150 ml frişcă lichidă
6 steluţe de kiwi
1 plic tortgelee transparent

MOD DE PREPARARE
Pentru crema diplomat am curăţat mai întâi fructele de kiwi şi le-am tăiat felii, apoi am decupat câteva steluţe pentru decor. Restul le-am tăiat cubuleţe. Am amestecat iaurtul cu zahărul şi cu esenţa de portocale până s-a topit zahărul, apoi am adăugat răzătura de portocală. Separat am bătut frişca tare, apoi am adăugat-o peste crema de iaurt.





Pentru asamblare am aşezat un blat de tort într-un inel detaşabil, am adăugat crema de ciocolată, am dat la rece pentru o oră, apoi am adăugat jumătate din crema diplomat, am presărat bucătile de kiwi, apoi am adăugat restul de cremă şi am dat iar la rece până a doua zi.



Pentru decor am îmbrăcat tortul pe lateral în frişcă bătută, am făcut 6 aveline de care am sprijinit câte o stea de kiwi, peste care am turnat uşor gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Nu se foloseşte toată, ci doar atât cât este necesar să rămână stelele de kiwi fixate.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu